Publikumsinddragende rollespil

Black Box Horsens har i år to publikumsinddragende rollespil på programmet: Fragile Lives og Human Experience. Publikum får mulighed for, at træde ind i de verdener, som rollespillene skaber og enten observere eller aktivt påvirke de væsener, som befolker disse verdner. Publikum vil blive instrueret i hvordan de kan interagere med rollespillene og med de deltagende spillere.

Publikumsinddragende rollespil har en del til fælles med interaktivt teater, men i rollespillet er der mindre fokus på et samlet narrativ og mere på små møder og den enkelte spillers oplevelse og fortælling. Som publikum til et rollespil træder du ind i en levende verden befolket af roller, hvis indre fortællinger til tider flettes sammen og kan påvirkes af publikum, men som fortsætter deres indre rejser også når ingen kigger på dem.

Publikumsinddragende teater lader publikum udforske og interagere med den verden rollespillet skaber. Publikum behøver ikke at have noget forudgående kendskab til rollespil. De får en kort introduktion, når de kommer og kan så udforske, observere, interagere med og påvirke rollespillets univers.

Alle er velkomne til at komme og være publikum til disse to rollespil. Det er gratis, og man behøver ikke købe en festivalbillet. Det er en mulighed for at opleve noget anderledes og medrivende i starten af vinterferien. Hvis man ønsker at deltage i nogle af de andre rollespil på festivalen, kræver det dog en festivalbillet. Læs mere om de to rollespil her under.

Delen hvor publikum kan deltage er fra kl 20.00 til 21.30.

Hvis du vil købe billet til en af disse to forestillinger, så klik her, og vælg de billetter, der hedder: Fragile Lives – Publikum og Human Experience – Publikum. Det er som sagt gratis, og kræver ikke at du bruger kort, det er blot så vi ved, hvor mange der kommer.

Fragile Lives

Fragile Lives handler om de tabte sjæle, som lever i hver deres verden og har svært ved at nå hinanden eller finde sammenhæng i deres skrøbelige tilværelser.

Stykket er en teatral installation, hvor publikum frit kan gå rundt mellem spillerne (som spiller de tabte sjæle) og følge med i deres indre rejser. Publikum får muligheden for at påvirke og interagere med de tabte sjæle, men de kan også vælge at trække sig tilbage og nyde forestillingen som usynlige spøgelser.

Publikums oplevelsen kræver intet kendskab til rollespilsmediet. Alle er velkomne.

Human Experience

Human Experience er en poetisk, publikumsinddragende forestilling om væsner, som ønsker at lære, hvordan mennesker oplever.

Publikum inviteres ind i væsnernes stille verden, hvor væsnerne udforsker, hvordan de kan opleve verden gennem deres nyfundne menneskelige kroppe. Væsnerne kan bede publikum om at vise dem bevægelser eller beskrive sanseindtryk i langsomme og forsigtige interaktioner, hvor publikum kan gå til og fra, som de vil.

Forestillingen har fokus på, hvordan vi oplever gennem kroppen og på hvordan bevægelser og sanser kan skabe små, meningsfyldte møder mellem fremmede.