Interaktivt publikum

Teater- og rollespilfestivalen Black Box Horsens inviterer i samarbejde med Komediehuset publikum indenfor til tre forskellige rollespil den 1. til 3. februar. Som aktivt publikum bliver man en del af den fortælling, der skabes og kan, hvis man har lyst, også påvirke historien.

Når rollespillere sammen skaber fortællinger, gør de det for at give sig selv og hinanden en fantastisk og intens oplevelse, oftest uden publikum. Som noget nyt tilbyder Black Box Horsens publikum at træde ind i fortællingerne og være tilskuer og medskaber. Det er en helt ny og unik måde, at blande teater og rollespil på, og du skylder dig selv at opleve det.

Fakta

  • Som publikum kan du både opleve historien, der skabes, som tilskuer, men du får også redskaberne til at deltage aktiv, skulle du have mod til det. Men det er helt op til dig.
  • Måden man deltager som publikum er forskellige for de tre rollespil, ligesom alle tre rollespil beskæftiger sig med vidt forskellige temaer og historier. Læs om de tre rollespil herunder.
  • Alle rollespil foregår på engelsk, men du behøver ikke kunne tale engelsk for at være med.
  • Alle tre rollespil starter med en klar forklaring, på hvordan man kan bidrage og være med.

Er du interesseret, kan du købe din billet her. Det er gratis, men da der er begrænsede pladser til hvert rollespil, bruger vi billetterne til at sikre, at der ikke kommer for mange.

Welcome to Hard Times
Søndag kl. 12 til 15 – Op til 10 publikummer
Rollespillet er inspireret af romanen af samme navn, og de simple kulisser fra Lars von Triers Dogville. Det er en historie sat i det amerikanske vest om den menneskelige styrke og skrøbelighed.

Dette rollespil er designet til at fungere både som et rollespil og et interaktivt teaterstykke. Det giver publikum følelsen af at være aktive deltagere i skabelsen af den westernby rollespillet foregår i. Som publikum skal man ikke selv spille rollespil eller skuespil, men give byen liv, ved sin blotte tilstedeværelse.

Byen skabes som i Lars von Triers Dogville ved at tegne husenes konturer på gulvet og skabe dem via enkle men sigende rekvisitter.

Publikum bliver statisterne omkring rollespillernes historie, men hvad der sker blandt rollespillerne vil påvirke den by publikum selv har skabt, derved bliver oplevelsen meget mere personlig for publikum.

Læs mere om Welcome to Hard Times her.

New Voices in Art
Søndag kl. 12 til 15 – Op til 20 publikummer
En gruppe unge kunstnere har endelig fået deres værker udstillet på den prestigefyldte udstilling New Voices in Art. Alt er på spil, her kan ens karriere startes og slutte. Følelserne sidder ude på tøjet, mens de unge kunstnere nervøse viser deres værker frem til receptionen.

Rollespillerne spiller disse unge kunstnere og publikum inviteres indenfor for at møde de smarte og ængstelige “kunstnere” og se deres “værker.” Har man mod på det, er der også mulighed for at påtage sig nogle simple roller som: kritisk kunstanmelder eller rig kunstkøber.

Kom og være med i en “ægte” kunst fernisering og være med til at afgøre hvem af de unge kunstneres værker, der finder hæder og ære. Da rollespillet er sat op som en galleriåbning, kan man komme og gå som man vil inden for hele tidsrummet.

Læs mere om New Voices in Art her.

Retropolis
Lørdag kl. 20.30 – Op til 5 publikummer
Detter et rollespil baseret på Fritz Langs stumfilm Metropolis fra 1927. En vigtig del af stumfilms genren var det klare ekspressionistiske udtryk, hvor bevægelser var meget karikeret.

Det samme gælder med rollespillet, at der er store armbevægelser og ligesom filmen lignende historie der i dag ville være anset for at være yderst clitché. Det som rollespillet gør helt unikt i forhold til filmen er at den invitere sine deltagere og publikum ind til at være med til at udbygge og udleve scenografien.

Så for at undgå en dyr og tung scenografi, invitere vi jer til at lege med og være baggrunden for en gruppe af rollespillere, der både spiller rollerne fra filmen og også selv er med til at bygge baggrunden op.

Der er både mulighed for bare at være helt normalt publikum og se med, men vi anbefale at tager imod vores tilbud om at inddrage sig selv i rollespillet og er med til at udforske hvad det vil sige at udspille en maskine, en stol eller et levende springvand.

Læs mere om Retropolis her.